MMMmmm – skillingsboller!

Jeg postet et bilde på Facebook av noen deilige skillingsboller jeg bakte på mandag. Min kjære søster kommenterte bildet med spørsmål om hvilken oppskrift jeg hadde brukt, om hun kunne finne den på nettet, og om jeg kanskje kunne poste den på bloggen min? Så først av alt: Takk for påminnelsen Trine! 😉 Jeg har jo nesten glemt bloggen min litt de siste månedene, så nå var det på tide, hehe! 😛

Og så til skillingsbollene:

Resultatet ble meget vellykket ;-)
Resultatet ble meget vellykket 😉

Bollene var “impulsbakst” mandag kveld, og jeg googlet for å se etter en god oppskrift. Jeg endte på bloggen “alltidsulten.com” (nå: emilieberglund.no) og med bare et par småjusteringer satte jeg i gang. Slik ble mine skillingsboller til:

  • 100 g smør/margarin
  • 5 dl melk
  • 1 pk gjær (jeg brukte fersk gjær for søt bakst)
  • ½ ts kardemomme
  • 1 dl sukker
  • 750 g hvetemel
  • Til fyll: ca 50 g smeltet smør, sukker og kanel. Perlesukker (eventuelt vanlig sukker) til å strø på toppen.

Varm melk til 37°C og smelt smøret. Bland dette, sjekk at det ikke er for varmt og rør ut gjæren. (Hvis du bruker tørrgjær, blander du det bare i melet).

Hell melken over i kjøkkenmaskin, tilsett mel, sukker og kardemomme, og kjør med deigkrok i fem minutter. Du kan også elte for hånd i ca ti minutter, men du verden så deilig det er med en Kenwood! 😆

La deigen heve i ca 45 minutter. Kjevle deigen ut til en firkant på ca 40×60 cm. Stryk på smeltet smør unntatt på en tynn stripe ytterst på ene langsiden. Denne pensles med litt kaldt vann som “lim”. Strø rikelig med kanel og sukker på, og rull sammen. Pass på å stramme litt mens du ruller, slik at du ikke får løse svinger på bollene. 😉 Skjær ca 2-3 cm tykke boller av rullen, og la dem etterheve ca en halvtime.

Pensle forsiktig med et sammenslått egg, og strø perlesukker på bollene, før de stekes på 220°C i ca 15 minutter til de er fine og gyldne. Avkjøl på rist.

Da er det bare å nyte, NAM-NAM! 😛

Man skal alltid dele
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

One Comment

Legg gjerne igjen en kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.