Lenge siden!

Har liksom glemt bloggen min litt, men kanskje jeg skal prøve å blogge litt oftere igjen ;-)

For eksempel hvis jeg lager noe godt, som jeg gjorde for litt siden; marengs med jordbær! MMMmmm! :-P

Jeg har laget før etter en oppskrift fra matbloggen Det søte liv , og det ble liksom grunnoppskriften denne gangen også. Men så prøvde jeg å finne oppskrift på marengs med tørket frukt, for jeg hadde liggende et par poser med tørkede jordbær. Jeg fant en oppskrift med tørket frukt her:  http://www.yogajournal.com  -så det ble på en måte en kombinasjon av de to, pluss denne som jeg laget en gang som du finner på matbloggen ferske(n)muffin (foruten at jeg laget selve marengsen på “italiensk” vis ;-) ).

IMG_1830

Altså, når jeg kombinerte disse ble det som følger:

  • 4 eggehviter
  • 1 ts sitronsaft
  • 3,5 dl sukker
  • 3/4 dl vann
  • 1 pose (80g) tørkede jordbær
  • 1 ts maisenamel

Pisk eggehvitene stive. Tilsett 1ts sitronsaft og 1dl av sukkeret under fortsatt pisking. Resterende 2,5dl sukker og vann has i en kjele og kokes til sukkerlake i noen minutter. Hvis du har sukkertermometer skal laken opp til 115-122°C. Hvis ikke bare koker du laken i noen minutter til den blir seig og koker med litt store bobler. Jeg har bestilt meg et termometer men har ikke fått det enda, så jeg gjorde det uten og det gikk fint. :-)

IMG_1835
Tynn stråle!  ;-)

Hell den varme sukkerlaken inn i marengsen i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pass på så du ikke treffer selve vispen slik at sukkeret slås ut på kanten av bollen. Pisk så videre til marengsen er kald, og får en tykk deilig softis-lignende konsistens.

Mens marengsen piskes, har du satt ovnen på 150°C. Hakk de tørkede jordbærene godt, og strø en teskje maisena over dem og rør slik at alle bitene dekkes med litt maisena. Da hindrer du at de kleber seg sammen i en klump i stedet for å fordele seg i marengsen.

Når marengsen er blitt kald og softis-aktig, blander du jordbærene ned i med en slikkepott. Ikke rør for mye! En tre-fire “drag” med slikkepotten bør være nok. ;-)

Så lager du store marengser med to spiseskjeer på et stekebrett dekket med bakepapir. De skal være deilige og store, jeg fikk nok til åtte pluss en litt mindre med de fire eggehvitene jeg brukte. :-P

Store, deilige marengser! 😋😉

Sett ovnen ned til 130°C og sett inn brettet. Marengsen stekes i 75 minutter. La marengsene stå i ovnen når de er ferdige, mens ovnen kjøler ned.

Yummy! Halvspist marengs, sprø utenpå og seig og god inni! 😋😋😋

3 thoughts on “Lenge siden!”

Legg gjerne igjen en kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Man skal alltid dele…